15 team building activities to engage

15 komandos formavimo veiklų

Paskelbė Esther Daniel 2019-01-29

Daugelis darbuotojų frazę „komandos formavimas“ vertina skeptiškai arba įtariai. Tačiau tiesa yra ta, jog gerai suplanuota programa gali padėti įtraukti ir tobulinti jūsų komandą. Tokios veiklos privalumai gali svyruoti nuo konkrečių įgūdžių, kuriuos norėtumėte ugdyti, iki komandos suvienijimo ir vienybės. Viskas priklauso nuo to, kokią komandos formavimo veiklą pasirinksite.

„Catalyst Team Building UK“ daugelį metų tyrė, kas komandos formavimą daro efektyviu. Šio proceso metu buvo sukurta daugiau nei 130 unikalių programų. Naudodamiesi šiomis žiniomis, parengėme 15 komandos formavimo veiklų, kurios padės jūsų darbuotojams įsitraukti ir tobulinti savo įgūdžius, sąrašą.

Mūsų sąraše rasite tiek organizuotų programų, tiek paprastesnių veiklų, kurias galite įgyvendinti tiesiog savo biure. Taigi, nesvarbu, ko ieškote, čia turėtumėte rasti jums tinkančią komandos formavimo veiklą.

„Scavenger Hunt Bingo“

Tai klasikiniu požiūriu paremta komandos formavimo veikla, kuri suteikia daug laisvės dėmesio sutelkimui. Pagrindinė idėja: sukurti įvairių užduočių bingo sąrašą, tada suskirstyti dalyvius į komandas ir paprašyti jų įgyvendinti bingo sąraše nurodytas užduotis. Jei norite greitesnio užduoties varianto, galite komandų paprašyti atlikti tik vieną užduotį, o ne jas visas.

„Scavenger hunt bingo“ pirmiausiai orientuojasi į komandos įsitraukimą ir vienybę. Tačiau šio pratimo mokymo galimybės yra išties didelės, nes jūs galite sukurti kokias tik norite bingo užduotis. Jei norite plėtoti savo komandos gebėjimą bendradarbiauti su visuomene, kurkite užduotis, susijusias su bendravimu su nepažįstamais žmonėmis. O jei norite praktikuoti komandinį bendradarbiavimą ir problemų sprendimą, į užduočių sąrašą įtraukite galvosūkių. Ši komandos formavimo veikla yra beribė, tereikia tik pasitelkti fantaziją.

Beat the Box

„Beat the Box“

„Beat the Box“ - tai naujoviškas komandos formavimo pratimas, apjungiantis strateginį mąstymą ir laiko valdymą su komandiniu bendradarbiavimu ir problemų sprendimu. Jis ne tik išbando komandos vienybę, bet ir jų žinias apie vienas kito gebėjimus.

Komandoms duodama po dėžę, kurių kiekvienos viduje yra keturi lagaminėliai. Kiekviename lagaminėlyje yra daug galvosūkių ir mįslių, kurias reikia išspręsti per tam tikrą laikotarpį, norint „nulaužti“ kito lagamino kodą. Priklausomai nuo to, kaip norite, kad jūsų komanda tobulėtų, ši veikla gali būti tiek konkurencinė, tiek paremta bendradarbiavimu. Ji sukurta taip, kad visapusiškai išbandytų dalyvius, vienu metu panaudojant daugybę skirtingų įgūdžių ir suteikiant neįkainojamų pamokų.

Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą apie „Beat the Box“ ir sužinokite daugiau.

„Knot of Hands“

Ši veikla yra tobula, jei norite sutelkti savo komandą ir padėti atsipalaiduoti. Šią veiklą pradėti paprasta: paprašykite dalyvių sustoti ratu veidu vienas į kitą, tuomet suimti bet kurio kitoje rato pusėje stovinčio asmens ranką. Tai atlikus vieną kartą, paprašykite dalyvių padaryti tą patį su jų kita ranka. Tik šį kartą jie turi suimti kito kitoje rato pusėje stovinčio asmens ranką. Dabar komandos paprašykite išsilaisvinti, nepaleidžiant vienas kito rankų.

Tai yra neįtikėtinai sudėtingas iššūkis, reikalaujantis komandinio organizuotumo, išskirtinio bendravimo ir gero vadovavimo, tuo pačiu metu priverčiant visus dalyvius įsitraukti ir dalyvauti. Šis pratimas puikiai tinka komandos vienybės ugdymui, lyderystės skatinimui ir pokalbio temos darbuotojams suteikimui.

Bridging the Divide - Teams Collaborate

„Tiltai“

„Tiltai“ - klasikinė komandos formavimo užduotis, tilto statybas pakylėjanti į kitą lygį. Dalyviai suskirstomi komandomis. Kiekvienai komandai per tam tikrą laiko tarpą ir turint ribotus išteklius reikia sukurti tilto dalį, remiantis konkrečiomis specifikacijomis. Kiekviena komanda atlieka tiek kliento, tiek tiekėjo vaidmenis. Taip užduotis įgyvendinama visapusiškai, nes visi dalyviai savo kailiu patiria, ką reiškia būti klientu ir ką reiškia būti tiekėju.

Pasibaigus skirtam laikui, kiekviena komanda sujungia savo atskiras dalis į vieną didelį tiltą. Tuomet tiltas išbandomas naudojant nuotoliniu būdu valdomą automobilį. Iš to naudos turi visa įmonė, nes tilto statybų procesas reikalauja efektyvaus bendravimo, komandinio darbo ir organizuoto planavimo.

< Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą apie programą „Tiltai” ir sužinokite daugiau.

Global Innovation Game - Teams learn effective communication and innvoation

„Global Innovation Game“

„Global Innovation Game“ programa paremta ikonišku televizijos šou ir kartais vadinama „Shark Tank“ (amerikietiškoji kopija - „Dragon’s Den“). „Global Innovation Game“ - tai komandos formavimo veikla, kuri dalyviams meta iššūkį sukurti inovatyvius produktus ir idėjas, bei juos praktiškai pritaikyti.

Priklausomai nuo turimo laiko ir išteklių, šios veiklos potencialas yra neįtikėtinas. Dalyvių galima paprašyti suprojektuoti tam tikrus objektus, pabrėžiant kūrybiškumo ir komandos išteklių naudojimą. Be to, grupėms galima skirti užduoti sukurti produktą, kuris galėtų plėtoti verslą kaip visumą. Tai leistų šia komandos formavimo veikla pasinaudoti kaip įdomia idėjų sesija. Ši komandinė veikla reikalauja išskirtinių pristatymo, planavimo, organizacinių ir bendravimo įgūdžių, taip pat novatoriško mąstymo.

Tai paprasta, universali, efektyvi ir įdomi programa - viskas, ko jums reikia. Peržiūrėkite „Global Innovation Game“.

Chain Reaction Table Top - teams learn to collaborate and discuss ideas and innovate

„Grandininė reakcija“

„Grandininė reakcija“ apjungia pasitenkinimo jausmą (sukūrus sudėtingas sistemas) su metodiniu požiūriu į projektavimo, testavimo ir kūrimo metodikas. Dalyviai yra atsakingi už sudėtingo grandininės reakcijos mechanizmo, kuris gebėtų įgyvendinti tam tikrą tikslą, sukūrimą, naudojantis gautomis kortelėmis su idėjomis.

Kad pasisektų, komandos turi būti kantrios ir veikti metodiškai, išbandant skirtingas sistemas. Jos taip pat turi naudotis viena kitos įgūdžiais, kad galėtų sukurti mechanizmą iš ant kortelių pateiktų idėjų. Ši komandos formavimo veikla reikalauja sutelkti dėmesį į detales, taip pat projektų valdymo įgūdžių ir tikslumo, suvienijant komandą bendram tikslui.

Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą apie „Grandininę reakciją“ ir sužinokite daugiau.

„Negative to Positive“

Šiai į tobulėjimą besiorientuojančiai veiklai įgyvendinti reikia nedaug įrangos. „Negative to Positive“ skirta pastebėti gerus dalykus ir pamokas tam tikrose situacijose, kurias kitu atveju laikytume neigiamomis. Norint įgyvendinti šią veiklą, kiekvieną dalyvį reikia suporuoti su kitu komandos nariu, su kuriuo jį vienija bendra, su darbu susijusi patirtis, pavyzdžiui, bendras projektas, veikla ar užduotis. Tada vienas dalyvis turėtų paminėti neigiamą jų bendros patirties aspektą, o jo partneris turėtų pabrėžti teigiamus aspektus. Po to pora turi apsikeisti vaidmenimis.

Ši užduotis geriausiai tinka didelei komandai, kuri turi daug skirtingos bendros patirties, nes ji padeda komandos nariams geriau pažinti vieni kitus, tuo pačiu skatindama pozityvų mąstymą neigiamų aspektų atžvilgiu. Norėdami pasiekti dar daugiau, po kiekvieno pasidalijimo bendra patirtimi sukeiskite partnerius.

Escape the Maze Team Building - Teams learn problem solving together in a fun way

„Escape the Maze“

„Escape the Maze“ apjungia GPS, galvosūkius ir problemų sprendimą tam, kad sukurti interaktyvią ir įtraukiančią užduotį, kur dalyviai fiziškai keliauja po virtualų labirintą ir pakeliui sprendžia įvairius galvosūkius.

Ši veikla yra puiki siekiant paskatinti visų komandos narių dalyvavimą. Ši veikla reikalauja puikių bendravimo, vadovavimo ir bendradarbiavimo įgūdžių, kurie yra ugdomi per sveiką konkurenciją. Viso žaidimo metu dalyviai turi pasinaudoti įvairiais įgūdžiais, kad išspręstų problemas, surastų pagrindinius faktus ir užuominas. Jie taip pat turi pasitelkti savo įgytas žinias, kad sėkmingai pasiektų dar didesnį tikslą. Kitaip tariant, jie turi pasitelkti visus įgūdžius, kurie yra neįkainojami darbo vietoje.

Žiūrėkite trumpąvaizdo įrašą apie „Escape the Maze>“ ir sužinokite daugiau.

„Curious Combinations“

Pagrindinis šios komandos formavimo veiklos tikslas - komandos vienybė (susitelkimas). Žaidžiant „Curious Combinations“, kiekvienos poros elementą reikia užrašyti ant atskiro popieriaus lapo, pavyzdžiui, „druska“ ir „pipirai“. Tada ant kiekvieno dalyvio nugaros priklijuojama po popieriaus lapelį. Jie turi klausinėti kitų dalyvių tokių klausimų, į kuriuos būtų galima atsakyti tik „taip“ arba „ne“, kad išsiaiškintų, kas užrašyta ant jų nugarų. Dalyviams išsiaiškinus, kas užrašyta ant jų nugarų, jie turi surasti savo žodžio porą.

Tikroji šios užduotis vertė atsiskleidžia, kai dalyviai suranda savo porą, aptaria savo panašumus ir tai, kaip jie papildo vienas kitą. Ši komandos formavimo veikla pabrėžia, kaip net labai skirtingos asmenybės yra vienaip ar kitaip panašios. Šiai veiklai taip pat labai lengva pasiruošti, todėl ji yra vienas universaliausių pasirinkimų iš šio sąrašo.

orchestrate!  Individuals learn together the seemingly impossible is possible

„Orkestras!“

„Orkestras!“ akcentuoja žmonijos įgimtą polinkį apriboti save atsižvelgiant į tai, ką mes manome, kad galime padaryti. „Orkestro!“ dalyviai turi bendradarbiauti, kad išmoktų groti instrumentais per 90-120 minučių. Praėjus šiam laikui, susirenka visa komanda, kad sugrotų simfoniją kaip tikras orkestras.

Norint padėti jūsų komandai pasiekti tokį lygį, į pagalbą pasitelkiami profesionalūs muzikantai, kurie jūsų darbuotojus išmokys pagrindinių dalykų ir padės jiems praktikuotis. Ši komandos formavimo veikla yra labai galinga. Užduotis iš pradžių atrodo neįmanoma, todėl jos rezultatas yra dar įspūdingesnis, kai jūsų komanda tai įgyvendina. Tai puiki veikla, kuri, bendradarbiaujant tarpusavyje ir užtikrinant visų dalyvių įsitraukimą ir dalyvavimą, skatina komandos moralę.

Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą apie programą „Orkestras!“ ir sužinokite daugiau.

„Wordsmiths“

„Wordsmiths“ - paprasta ir veiksminga veikla. Paprašykite savo komandos sukurti konkretų žodį panaudojant tik savo pačių kūnus. Šią komandos formavimo veiklą galite įgyvendinti įvairiai, priklausomai nuo komandos dydžio. Jei turite didesnę dalyvių grupę, vietoj konkretaus žodžio galite bandyti sukurti visą sakinį. Vienintelis reikalavimas, norint sėkmingai įgyvendinti šią užduotį - pakankamai laisvos vietos ir fotoaparatas, kad galėtumėte visa tai įamžinti!

Ši užduotis reikalauja komandinio darbo, vadovavimo ir planavimo sėkmingai įgyvendinti užduotį įgūdžių. Šis pratimas yra puiki veikla, kuria galima pradėti bet kokį susitikimą ar „minčių lietų“.

Flat out F1 - Teams learn the joy of competing together as a team

„Formulė 1“

„Formulė 1“ reikalauja puikių organizacinių ir planavimo įgūdžių, norint sėkmingai įvykdyti užduotį, t.y., iš kartono plokščių rinkinio sukonstruoti tikrą „Formulės 1“ bolidą. Tai reiškia precizišką matavimą ir organizuotą vadovavimą komandai. Siekiant dar labiau tobulinti personalą, visus sukonstruotus „Formulė 1“ bolidus reikia dekoruoti ir paženklinti komandos simboliu. Galiausiai vyksta „Formulė 1“ lenktynės, o nugalėtojai apdovanojami prizais.

Kiekviename žingsnyje ši užduotis reikalauja veiksmingo bendradarbiavimo ir išsamaus planavimo, nes vienas neteisingas kartono supjaustymas gali rimtai pakenkti automobilio konstrukcijai. Jei ieškote visapusiškos ir sudėtingos komandos formavimo veiklos, ši programa jums turėtų tikti.

Žiūrėkite trumpą vaizdo įrašą apie “Formulė 1“ ir sužinokite daugiau.

Asmeninis logotipas

Kita trumpa ir visiems prieinama komandos formavimo veikla - asmeninio logotipo sukūrimas. Dalyvių paprašoma ištuštinti savo kišenes. Tuomet, panaudojant kišenėse rastus daiktus, jie turi sukurti asmeninį logotipą. Šios veiklos esmė nėra kūrybiškumas, bet savęs suvokimas ir atradimas.

Visiems dalyviams sukūrus savo asmeninius logotipus, jie juos turi pristatyti grupei ir paaiškinti kiekvieno logotipo dalį, kodėl pasirinko būtent ją ir kaip ta dalis juos reprezentuoja. Įsteikite prizus už geriausius ir kūrybiškiausius logotipus, kurie geriausiai reprezentuoja jų savininkus. Šios veiklos dėka komanda gali geriau pažinti vieni kitus. Be to, nereikia investuoti į daugybę išteklių ar skirti daug laiko.

VR team building - The Infinite Loop - Process improvement together

„Infinite Loop“

Aukštųjų technologijų VR ausines ir sudėtingus galvosūkius naudojanti programa „Infinite Loop“ orientuojasi į bendravimo, laiko valdymo ir problemų sprendimo įgūdžius. Norint įvykdyti užduotį, komandos turi išspręsti įvarius galvosūkius ir išlaisvinti kalinį. Vienu metu tik vienas narys gali naudotis VR ausinėmis, todėl šios veiklos sėkmės raktas - trumpas ir tikslus keitimasis informacija, taip pat sumanus sprendimų priėmimas, ką daryti toliau.

Mokymosi procesu ir sutelktu dėmesiu į mokymąsi per klaidas pasižyminti „Infinite Loop“ nėra iš lengvųjų programų, tačiau ji labai naudinga, nes dalyvių reikalauja pademonstruoti savo geriausias turimas savybes. Sukuriant sudėtingas užduotis, kurias būtų galima lengvai pritaikyti smulkmeniškam verslo pasauliui, tai gali būti neįkainojama ir visapusiškai įtraukianti komandos formavimo programa.

Žiūrėkite trumpą „Infinite Loop“ vaizdo įrašą ir sužinokite daugiau.

„Classic Egg Drop“

Galiausiai norime rekomenduoti „Classic Egg Drop“. Panaudojant paprastus biuro ir raštinės reikmenis, dalyviams pavedama sukurti nevirtam kiaušiniui skirtą krepšį, kuris kiaušinį apsaugotų jį paleidus iš vieno metro aukščio.

Tai komandos formavimo veikla, kuri reikalauja planavimo ir organizacinių įgūdžių, bei veiksmingo ribotų išteklių panaudojimo. Ši veikla yra paprasta ir ekonomiška. Įrodyta, kad ji ugdo darbuotojų įgūdžius. Kartais klasikiniai pratimai nėra tokie jau blogi.

Tikimės, kad šis straipsnis suteiks jums naujų idėjų jūsų kitai komandos formavimo veiklai ar programai. „Catalyst Team Building UK“ dešimtmečius praleido tobulindami savo užduotis, kad sukurtų naujas ir patrauklias programas, padėsiančias įdomiai ir visapusiškai tobulėti darbuotojams.

Sužinokite daugiau apie mūsų programas arba susisiekite su mumis, jei turite klausimų.

Esther Daniel

„Catalyst Global“ partnerių įtraukimo strategijų vadovė

Organizacinio veiksmingumo užtikrinimas per tinklo partnerių įtraukimo strategijas.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti