engagement

Kaip Lyderystės Komandų Formavimas Veikia Darbuotojo Moralę

Paskelbė Jonathan Hazley 2020-02-10

Būdamas vadovu, vienu ar kitu metu, jūs galite pastebėti, kad moralė jūsų darbo vietoje smunka ir produktyvumo lygis sumažėja, negatyviai paveikdami jūsų verslą. Geri lyderystės gebėjimai yra svarbi valdymo funkcija, padedanti maksimizuoti efektyvumą ir siekti verslo tikslų.

Darbuotojų moralė gali būti didelis veiksnys jūsų verslo produktyvumui ir darbo kokybei, tad ji turi būti palaikoma lyderių. Komandos formavimo užsiėmimai gali būti tobulas būdas pakelti moralę darbo vietoje. Ypač - pasitelkus lyderyste grįstus užsiėmimus. Mes žiūrime, kaip darbuotojų moralė gali paveikti jūsų verslą ir turime tam skirtus užsiėmimus, kurie gali būti naudingi jūsų kolektyvui.

Kodėl Lyderystė yra Svarbi Verslui

Darbovietėje turint lyderius, įprastai reiškia, kad kiti verslo elementai ramiai neguli. Lyderystė gali padėti produktyvumui jūsų darbo aplinkoje ir siekiant išsikeltų ilgalaikių tikslų. Būnant lyderiu, yra labai svarbu motyvuoti darbuotojus ir užtikrinti nuoseklų atsidavimą siekiant organizacinių tikslų.

Jūs taip pat galite turėti skirtingus stilius ir efektyvius kelius užtikrinti lyderystės savybes savo darbovietėje. Daug verslų kiekvieno vadovo įgūdžius vertina remiantis griežtumu ir teisingumu, tačiau tai neišskiria, kuri iš šių savybių yra efektyvesnė. Vietoj to, pažiūrėkite, ko kiekvienas vadovas pasiekia kiekviename siekyje, jog įvertintumėte, kuris labiau įkvepia savo komandą.

Escape the mob collaborative team building

Ar Žema Darbuotojų Moralė Gali Paveikti Jūsų Verslą?

Moralė darbovietėje - tai emocijos, elgesys, pasitenkinimas ir bendrai - darbuotojų lūkesčiai, einant laikiui jų darbo aplinkoje. Tai yra būtinybė organizacinėje kultūroje, siekiant palaikyti ją pozityvią bei kuriant geresnę darbo aplinką tiek vadovams, tiek darbuotojams.

Darbuotojų moralė negali būti nuvertinama, kadangi ji daro didelę įtaką tiek darbuotojams, tiek verslui. Tiesioginis moralės poveikis veikia darbuotojo sveikatą, efektyvumą bei atliekamo darbo kokybę. Kuo aukštesnę moralę jūsų darbuotojai turi, tuo produktyvesni jie yra savo užduotyse, o tai leidžia pasiekti geresnius rezultatus. Darbuotojai, turintys aukštesnę moralę, taip pat yra ir labiau ištikimi kompanijai.

Jei norite patobulinti lyderystę savo darbovietėje, gera vieta tam pradėti yra komandų formavimo užsiėmimai su jūsų darbuotojais.

Knowing me Knowing You

Kaip Komandų Formavimas Gali Pakelti Darbuotojų Moralę

Komandų formavimas yra vis labiau paskutiniuoju dešimtmečiu populiarėjanti sritis, suburianti žmones drauge, paskatinanti juos bendradarbiauti ir veikti komandiškai. Šie pratimai leidžia žmonėms suspindėti skirtingoje šviesoje, besimėgaujant smagia atmosfera. Komandų formavimo renginiai suteikia puikių rezultatų ir įgūdžių jūsų darbuotojams. Komunikacija, problemų sprendimas, konfliktinių situacijų valdymas - vieni iš suteikiamų privalumų.

Komandų formavimo užsiėmimų atvedimas į jūsų verslą, suteiks stabiliai augančią darbuotojų moralę. Kaip jau buvo minėta prieš tai, šie užsiėmimai suburia darbuotojus drauge. Kai kurie personalo nariai galimai neturėjo progų pažinti visus anksčiau, tad komandų formavimo renginys leidžia socializuotis bei paskatina darbuotojus dirbti komandoje ir geriau pažinti vieniems kitus asmeniškai. Vien santykių užmezgimas sukuria geresnę ir linksmesnę aplinką jūsų darbuotojams. Nepaisant to, tai leidžia nuimti stresą nuo vykstančių projektų ir prasiblaškyti, kas taip pat gali padėti pakelti moralę darbovietėje.

Escape the Maze collaborative team building

Skaitykite toliau, kad sužinotumėte apie keletą lyderystės komandų formavimo užsiėmimų, padėsiančių pakelti darbuotojų moralę:

Lyderystės Komandų Formavimo Užsiėmimų Tipai

Mes galime pasiūlyti daug "ledus laužančių" žaidimų, padėsiančių sumažinti įtampą tarp vadovų ir darbuotojų. Knowing Me Knowing You yra lengvas, iki valandos laiko trunkantis žaidimas, padėsiantis nuimti įtampą ir įtrauksiantis komandos narius bendradarbiauti ir gerinti santykius, ieškant bendrų dalykų tarpusavyje.

Lyderystės gebėjimams tobulinti skirti mūsų komandų formavimo žaidimai Escape the Maze and Beat the Box , pakels lyderių komandų formavimą į kitą lygį.

Escape the Maze skatina komandas naviguoti realiame pasaulyje ir pabėgti iš virtualaus labirinto, rodomo planšetiniame kompiuteryje. Komandinis darbas ir komunikacija čia yra svarbiausia, tačiau be entuziastingo ir charizmatiško lyderio, komandoms gali kilti sunkumų priimant sprendimus, pasirenkant kelių sutrumpinimus, o tai gali duoti neigiamų padarinių komandai...

Beat the Box yra dar vienas bendradarbiavimo komandos formavimo renginys, kuriame darbuotojų grupelės dirba nepriklausomai, siekdamos nusigauti iki intriguojančios, centrinės užrakintos metalinės dėžutės. Komandoms reikia veikti greitai ir efektyviai dalintis informacija, prisiimant individualias atsakomybes ir tiriant efektyvius konfliktų valdymo sprendimus.

Ieškote savo darbuotojams komandų formavimo užsiėmimų, jog įgytumėte ir patobulintumėte lyderystės įgūdžius? Čia, Catalyst Team Building, mes turime daugybę skirtingų užsiėmimų ir komandų formavimo žaidimų, skirtų tiek problemų sprendimo įgūdžiams tobulinti, tiek gerinti bendradarbiavimo kultūrą.

Peržiūrėkite mūsų komandų formavimo užsiėmimus čia arba susisiekime jums padės mūsų draugiška komanda, kuri mielai suteiks konsultaciją ir patars, kaip surengti tobulą komandos formavimo renginį jūsų personalui.

Jonathan Hazley

General Manager at Team Challenge Company

Passionate about the creation, design and delivery of unique team building programs for developing teams for businesses across the UK.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti