The infinite loop

Kitas komandos ugdymo lygis – virtualioje realybėje

Paskelbė Jonathan Hazley 2019-04-14

Komandos ugdymas visada buvo svarbus aspektas kuriant pozityvią darbo aplinką. Nauda akivaizdi – nuo darbuotojų motyvacijos dirbti kartu, iki vieni kitų stiprybių ir silpnybių supratimo bei palaikymo. Komandos ugdymas praverčia tiek komunikacijos gerinimui, tiek tarpusavio ryšių sutvirtinimui, tiek naujų darbuotojų įtraukimui, tiek skirtingų įgūdžių tobulinimui.

Tačiau nėra lengva sudominti prieš tokias veiklas nusistačiusius komandos narius, kurie susitelkia tik ties negatyviais aspektais, pavyzdžiui, jog turės atrasti laiko jau ir taip itin užimtoje dienoje, ar tiesiog neturės noro bendrauti su kitais.

networking team building

Įtraukite visą kolektyvą

Taigi prieš planuojant komandos ugdymo veiklą, svarbu pasikalbėti su kolektyvu. Paklauskite, kokia data ir laikas labiau tiktų renginiui, bei aptarkite, ar nereikia pirmiausia skirti laiko darbų užbaigimui. Taip pat įsitikinkite, jog svarstomos veiklos tiktų ir patiktų Jūsų kolektyvui.

Jei data ir laikas yra fiksuoti, bandykite komandą įtraukti ir kitais būdais. Pavyzdžiui, pasidalinkite idėjomis su visais ir leiskite komandai balsuoti, kokioje veikloje norėtų sudalyvauti labiausiai.

Kiekvienas turi jaustis, jog jo nuomonė rūpi – net jei tai tik paprasčiausias balsavimas.

Flat out F1

Sužadinkite entuziazmą

Vietoj žvalgymosi atgal į tradicines komandos ugdymo veiklas, planuokite renginį, keliantį intrigą ir entuziazmą. Idealiu atveju, tai turėtų būti kažkas modernaus ir visiškai kitokio. Puiku, jog šiandieninės komandos ugdymo galimybės yra beribės – nuo lenktyniavimo savo sukurtomis transporto priemonėmis kaip Formulės 1 bolidais ar regatos valtimis, iki įspūdingo orkestrinės muzikos pasirodymo.

Vos prasitarę apie laukiančią veiklą, turite sulaukti pritarimo, susidomėjusių ir nekantraujančių balsų. Jei visgi girdite dejonių ir atodūsių chorą, jums teks nuodugniai pasitikrinti ir pakeisti savo požiūrį į komandos ugdymą bei, kur įmanoma, įtraukti visus darbuotojus.

red alert

Pasitelkite technologijas

Šių dienų komandos ugdymas suteikia galimybes išnaudoti technologijas ir pakeisti paprastus fizinius ar protinius iššūkius inkorporuojant skaitmeninius metodus.

Mūsų komandinis renginys Red Alert yra puikus pavyzdys. Kiekviena komanda gauna šešių sudėtingų galvosūkių rinkinį, kurį turi įveikti, jog sustabdytų destruktyvų kompiuterio virusą. Kadangi kiekvienas galvosūkis turi būti išspręstas, tam, jog įveiktų iššūkį, komandos privalo bendradarbiauti tarpusavyje.

Žaidimas ugdo strateginio mąstymo, laiko valdymo įgūdžius bei inovatoriškumą, tačiau, vos tik pasinėręs į šių technologinių mįslių smagumą, kolektyvas greitai pamiršta, jog susirinko gilinti tam tikras žinias,

The infinite loop

Dar vienas žingsnis pirmyn

Kviečiame išbandyti komandos formavimo ateitį – virtualią realybę (VR). VR komandinės veiklos suteikia galimybę darbuotojams įžengti į naują, skaitmeninį pasaulį, kuriame tikro pasaulio taisyklės negalioja. VR žaidimai jau leidžia skraidyti, tapyti 3D kūrinius, atsistoti ant pasaulio krašto ar net nusikelti į ateitį – potencialas yra neribotas.

Jūsų kolektyvas be jokių abejonių bus sužavėtas išmėginti šią naujovę.

The infinite loop

Sprendimas komandoms - The Infinite Loop

The Infinite Loop yra visiškai naujas komandos formavimo renginys ir fantastiškas būdas ugdyti tiek asmeninius tiek komandinius įgūdžius, kaip tinklų kūrimas, bendradarbiavimas, konfliktų valdymas, strateginis mąstymas, įsitraukimas bei laiko valdymas.

Šiame žaidime dalyviai padalinami į programišių komandas ir jiems skiriama itin slapta misija, kurios tikslas – išlaisvinti VR įstrigusį žaidėją.
Komandai suteikiamas vienas VR komplektas, kurį vienu metu gali naudoti tik vienas komandos narys. Šokinėjant tarp realaus bei virtualaus pasaulių, sprendžiami galvosūkiai ir atrakinama daugybė durų, kol galiausiai įkalintasis išlaisvinamas.

Komandos konkuruoja tarpusavyje ir gali stebėti savo progresą pagrindiniame ekrane, bei lyginti rezultatą su kitomis komandomis.

The infinite loop

Susisiekime dėl būsimo komandos ugdymo renginio

Jei dar niekada nemėginote VR komandos ugdymo ir jei norite sukelti entuziazmą savo kolektyvui, The Infinite Loop yra būtent jums. Šiame žaidime naudojame fantastiškus technologinius įrankius, tam, jog suteiktume jums vertingų įgūdžių ir paskatintume asmeninį tobulėjimą.



Jei susidomėjote VR komandos ugdymu arba norite sužinoti daugiau apie mūsų technologijomis pagrįstus komandos ugdymo žaidimus – susisiekite!

Jonathan Hazley

General Manager at Team Challenge Company

Passionate about the creation, design and delivery of unique team building programs for developing teams for businesses across the UK.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti