indoor team building activities

Kaip komandos formavimas gali padėti jūsų verslui

Paskelbė Guy Baker 2019-03-18

Kalbant apie verslo valdymą ar sėkmės matavimą organizacijoje, vienas iš svarbiausių faktorių, į kuriuos reikia atsižvelgti, yra produktyvumas. Iš esmės, visi verslai yra valdomi labiau darbuotojų, nei vadovų, ir darbuotojų efektyvumas nustato verslo plėtrą ir sėkmę.

Taip pat, produktyvumas yra esminis veiksnys, susijęs su darbuotojų pasitenkinimu. Nesuskaičiuojamas kiekis mokslinių tyrimų rodo, jog laimingi žmonės yra labiau produktyvūs darbe, tad kaip galite užtikrinti, jog jūsų darbuotojai yra kuo įmanoma laimingesni ir labiau motyvuoti?

Komandos formavimo veiklos patalpoje yra puikus būdas pasiekti šį tikslą. Tinkamai suplanuoti renginiai turi galią suteikti darbuotojams energijos ir sukurti vieningumo jausmą, sustiprinant entuziazmą, tuo pačiu treniruojant ir ugdant įgūdžius, naudingus verslui.

Kaip veikia komandos formavimas?

Komandos formavimas yra ugdymo metodas ir stilius, sukurtas tam, jog suvienytų grupę žmonių ir puoselėtų vieningumo jausmą. Bet kokia komanda, nepriklausomai nuo veiklos lauko ar aplinkos, privalo efektyviai bendradarbiauti, jog išpildytų savo potencialą.

Komandos įgūdžių ir gebėjimų identifikavimas bei tinkamas panaudojimas gali būti tikras iššūkis. Tai tampa dar sudėtingiau, kai suprantama, jog dirbtinai skatinti pasitikėjimą bei supratingumą yra neįtikėtinai sudėtinga. Efektyvi komanda reikalauja natūralių, nuoširdžių ryšių, jog atskleistų geriausią, ką gali.

Pagrindinis būdas pasiekti šį komandos formavimo efektą yra per konstruktyvias ir sudėtingas užduotis. Pramoginis aspektas, esantis komandos formavimo veiklose, padeda dalyviams atsiskleisti ir išlikti susidomėjusiais, o iššūkiai reikalauja pasitelkti savo įgūdžius, geriau susipažinti vienam su kitu ir dirbti kaip darnus vienetas, jog įveiktų problemą.

indoor team building activities

3 komandos formavimo veiklų viduje privalumai

Tinkamai sukurtos komandos formavimo patalpoje veiklos suteikia darbuotojams erdvės augti ir bendrauti vieniems su kitais už įprastos darbo aplinkos ribų. Žemiau pateikiami trys pagrindiniai privalumai, rodantys, kaip efektyvus komando formavimo renginys gali padėti jūsų verslui.

1. Motyvacija

Kaip ir kiekvienoje aplinkoje, pilnoje skirtingų žmonių, verslas yra itin delikati ekosistema. Elgesio ar emociniai pokyčiai gali greitai pasklisti per visą organizaciją ir pakenkti produktyvumui bei komunikacijai. Ypač, jei asmenys jaučiasi, jog jų indėlis šioje organizacijoje nebe toks vertingas, ar jog kompanijos tikslai neatitinka jų puoselėjamų vertybių.

Praradę užsidegimą šiam verslui, darbuotojai dažnai nesąmoningai paskatina kolegas jaustis taip pat, o tai gali tapti visuotine kompanijos problema. Kai motyvacija yra žemiausiame taške, galite pastebėti produktyvumo, pajamų ir bendro verslo augimo nuosmukį.

Komandos formavimas padeda efektyviai nutraukti darbo savaitės monotoniją, paskatinant darbdavius parodyti dėkingumą ir pripažinimą savo personalui. Tai leidžia darbuotojams atsikvėpti ir iš naujo įvertinti darbdavį, atgaivinant silpstantį entuziazmą organizacijai bei jos vertybėms.

Kaip ir negatyvumas, pozityvios emocijos gali taip pat greitai pasklisti po organizaciją. Motyvacijos ir entuziazmo sustiprėjimas po komandos formavimo veiklos besikamuojantį verslą gali staigiai pasukti geresne linkme.

indoor team building activities

2. Ugdymas

Nors komandos formavimo esmė – augimo ir vienybės puoselėjimas, vienas iš didžiausių privalumų yra tai, jog teisingai suplanuota veikla gali tapti puikia mokymų galimybe.

Daugybė mokymų kursų ir schemų fokusuojasi ties tradiciniais mokymosi metodais, pasitelkiant kalbas ir prezentacijas, analizuojančias tam tikras temas, suskirstant jas į smulkesnes dalis, jog būtų lengviau įsidėmėti. Tačiau toks būdas netinka kai kuriems įgūdžiams ugdyti. Ypač „minkštieji įgūdžiai”, tokie kaip lyderystė, problemų sprendimas, analitiniai gebėjimai ir komandinis darbas negali būti išmokomi taikant tradicinį mokymo stilių – jie turi būti patiriami bei paremti teorija. Komandos formavimo mokymai suteikia nuostabią galimybę jūsų darbuotojams išbandyti bei patobulinti šiuos esminius įgūdžius.

Mūsų komandos formavimo veiklos gali būti suplanuotos specialiai pagal jūsų norimą mokymosi rezultatą. Jei jūsų analizė rodo, jog įmonei reikėtų pagerinti komunikaciją bei lyderystę, galite greitai rasti veiklą, kuri padės darbuotojams praktikuotis šiuos įgūdžius, tuo pat metu tampant vieninga ir efektyvia komanda.

indoor team building activities

3. Vieningumas

Vieningumas ir bendras komandos mentalitetas vaidina didžiulę rolę, kalbant apie verslo sėkmę. Jei aktyviai skatinate lojalumą bei ištobulintą komunikaciją, didelė tikimybė, jog jūsų organizacija bus pakeliui link efektyvaus verslo.

Panašiai ir komandinis darbas, praktikuojamas per komandos formavimo veiklas, yra darbuotojų pasitenkinimo pagrindas, kadangi asmeninių ryšių sutvirtinimas tarp kolegų gali žymiai pagerinti darbo aplinką.

indoor team building activities

Pagrindinė idėja

Komandos formavimo veiklos gali padėti sukurti prasmingus santykius tarp kolegų. Kartu su tuo atsiranda ir didesnis pasitenkinimas bei laimės pojūtis darbe, kuris padidina produktyvumą, inovatyvumą bei tikėjimą tikslu. Tuo pačiu ugdomi „minkštieji įgūdžiai”, galintys sustiprinti darbo kokybę.

Kaip pradėti išnaudoti komandos formavimo privalumus?

Catalyst Team Building nuolatos siekia sukurti sveikesnę ir laimingesnę darbo aplinką. Mūsų komandos formavimo renginiai yra pritaikyti tiek pagal įmonės, tiek pagal darbuotojų poreikius, balansuojant tarp pramogų ir įtraukiančių veiklų bei kompanijos tikslų ir naudingų mokymosi rezultatų.

Mūsų tikslas yra padėti organizacijoms sukurti tokią darbo kultūrą, kurioje produktyvumo lygis visada aukštas, o darbuotojai noriai ir entuziastingai kasdien atvyksta į darbą. Mūsų renginių organizavimo ekspertai suteiks pasaulinio lygio komandos formavimo veiklas bet kurioje šalyje ar mieste.
Susipažinkite su visomis mūsų komandos formavimo veiklomis patalpose arba susisiekite dėl daugiau informacijos.

Guy Baker

„Catalyst Global“ direktorius

Guy įsivaizdavo komandos formavimo koncepcijų kūrimą ir plėtrą, o paskui siekė įtikinti pasaulį apie jo naudą.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti