Kokie įgūdžiai yra reikalingi, norint būti geru lyderiu

Paskelbė Esther Daniel 2020-02-03

Lyderystė yra vadovavimas organizacijai arba žmonių grupei. Tai yra motyvuojanti ir įgalinanti žmones veikla, padedanti atskleisti pilną žmonių potencialą siekiant nuolat didėjančių tikslų.

"Geri verslo lyderiai sukuria viziją, artikuliuoja viziją, aistringai prisiima viziją ir atkakliai siekia jos įgyvendinimo." - Jack Welch

Lyderiai mato "pilną paveikslą". Vizija padeda lyderiui susikaupti ir išlaikyti dėmesį ten, kur jis yra kritiškai būtinas siekiant galutinių rezultatų.

Lyderiai yra kūrybingi ir inovatyviai mąstantys bei apžvelgiantys visas puses, kas leidžia jiems aptikti unikalias idėjas. Tai jie pasiekia pasiimdami pertraukėlę giliam apmastymui. Jie nesilaiko vyraujančių išankstinių nuomonių, problemas spendžia, pasitelkę vaikišką smalsumą. Jie neskuba vystydami strategiją ir skaidydami struktūrinį pagrindą, tačiau, jei to reikalauja situacija, jie visada išlieka lankstūs ir gebantys keisti.They take time to develop a strategy identifying and breaking down structural silos. Jie vertina pagrindinių suinteresuotų asmenų nuomonę ir klausosi jų patarimų. Galiausiai, visgi, jie priima sprendimus objektyviai ir nešališkai.

Kai jau yra užbaigta strategija ir kelias, vedantis link vizijos, lyderis žengia juo su pasitikėjimu. Lyderiai turi drąsos prisiimti atsakomybę už savo sprendimus. Jie paskleidžia savo viziją aiškiai ir atskleisdami vizijos svarbą visiems. Jie nustato tikslus ir užtikrina, kad komandos suprastų savo prioritetus. Kai grupės nariai suvokia, kad jų lyderis yra tikras, dėl savo spendimų - jie tampa labiau motyvuoti pasiekti savo tikslų.

clear communication

"Lyderio kokybė yra atspindima jų pačių sau išsikeltuose standartuose" - Ray Kroc

Puikūs lyderiai pažįsta save. Jie neskuba susieti to, kas jie yra ir to, kuo jie tiki. Jie yra aistringi ir atsidavę. Krizių atveju, lyderiai yra reikalaujami aukšto emocinio intelekto lygio, o elgtis jie turi vadovaudamiesi savo instinktais. Socialinis susipratimas ir aiški komunikacija įgalina puikius lyderius valdyti ir spręsti konfliktus. Galiausiai, jų lankstumas ir pozityvus elgesys tampa pavyzdžiu jų komandai.

"Aukščiausia lyderystės savybė yra sąžiningumas." - Dwight D. Eisenhower

Norint įkvėpti ir įtakoti kitus puikiai atlikti savo darbą, lyderiai privalo turėti neginčijamą sąžinę. Lyderis privalo būti atviras ir nenusižengiantis savo pagrindinėms vertybėms. Lyderiai vadovauja pavyzdžiais bei jie yra atsakingi už savo veiksmus.

Puikūs lyderiai supranta savo komandos pažinimo svarbą. Jie vysto žinias apie kiekvieną žmogų, esantį savo grupėje, supranta jų stiprybes ir silpnybes. Jie klausosi ir vysto efektyvios komunikacijos gebėjimus, kas leidžia jiems pasiekti geriausia. Jų gebėjimas pristatinėti, įgalina juos veikti veikti su užuojauta, empatija ir kilnumu.

Lyderiai kuria pasitikėjimo kupiną aplinką, kur žmonės žino, ko iš jų tikimasi. Jie gali žaisti pagal savo stiprybes ir jie yra pasveikinami už pastangas. Per saugaus ir įtraukiančio darbo vystymą, jie gali paskatinti protingą rizikos prisiėmimą.

leading the way

Komandų Formavimo užduotys lyderystės įgūdžiams gerinti

Puikūs lyderiai kuria progas pažinti savo komandą už tipinės darbo aplinkos ribų. Taip pat, ir nuotoliniai komandų lyderiai, kai tai įmanoma - kuria progas akis į akį susimatyti su savo komandomis.

Komandų formavimo užsiėmimai yra idealus būdas lyderiui pažinti savo komandą. Išbandykita Quickfire, kuris įgalina kiekvieną komandos narį žaisti, pasitelkiant savo stiprybes. Taip pat, smagus ir įtraukiantis problemų sprendimo žaidimas, toks kaip Beat the Box arba, virtualios realybės žaidimas The Infinite Loop suteiks komandai dinamiškumo ir leis komandoms pasiekti geresnių produktyvumo rezultatų!

Tiems, kurie ieško, kaip patobulinti savo lyderystės įgūdžius, žaidybinė metodologija yra įrodytas būdas, leidžiantis dalyviams patirti ir išmokti per trumpą laiko tarpą bei suteikiant ilgalaikį rezultatą. Vienas iš tokių lyderystės komandos formavimo žaidimų yra Peak Performance , kur dalyviai privalo išmokti dirbti darnioje komandoje, vedant ekspediciją į Everesto viršūnę.

Peržiūrėkite mūsų komandų formavimo užsiėmimus čia arba susisiekime - jums padės mūsų draugiška komanda, kuri mielai suteiks konsultacijas ir patars, kaip surengti tobulą komandos formavimo renginį jūsų personalui.

Esther Daniel

„Catalyst Global“ partnerių įtraukimo strategijų vadovė

Organizacinio veiksmingumo užtikrinimas per tinklo partnerių įtraukimo strategijas.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti