mindfulness meditainment

Atsipalaiduokite ir atsikratykite streso sąmoningumo meditacijos pagalba

Paskelbė Esther Daniel 2019-06-17

Ar jūs sėdite patogiai? Dabar... užmerkite savo akis. Atkreipkite dėmesį į savo kvėpavimą. Pastebėkite, kaip oras juda į jūsų kūną ir iš jo. Kai įkvepiate... ir kai iškvepiate. .. Ar jums pavyksta susikoncentruoti į savo kvėpavimą, ar jūsų mintys tiesiog išskrido?


Šiame pasaulyje, judančiame beprotišku greičiu, kur technologijos tiesiogine to žodžio prasme, kiekvieną sekundę šaudo į mus visokia informacija, susikaupti tampa sunku. Aš prisėdu rašyti, tačiau staiga, pagaunu save galvojant apie tai, ką vakar kažkur nugirdau kalbant, arba, apie ką nors, ką padariau, tačiau dabar gailiuosi. Ir tuomet, aš imu nervintis, kadangi nerašau. Ech... Stresas ir nerimas ima kilti, o to išvengti tampa, rodos, neįmanoma.


Kas yra Sąmoningumo Meditacija?

Sąmoningumo meditacija yra jūsų dėmesio sutelkimas į dabartinę akimirką. Tai yra įgūdis, kuris su praktika leidžia jums atsipalaiduoti bei pajusti savo įkvepenčias mintis ir jausmus. Jūs suvoksite, kad jūsų mintys ir yra tiktai mintys. Jos jūsų nekontroliuoja.

Yra atlikta daug tyrimų, kurie patvirtino, kad sąmoningumo pagrindo programos turi pozityvu bei galingą efektą prieš streso, nerimo ir nereguliaraus miego požymių simptomus. Tai taip pat yra bendros psichologinės gerovės šaltinis. O dabar, pasitelkiant tokias smegenų vaizdo gavimo technologijas, kaip fMRI (Funkcinė magnetorezonanso tomografija) ir EEG (Elektroencefalografija), yra nesuskaičiuojamai daug mokslinių darbų, įrodančių ir neurologinius sąmoningumo meditacijos privalumus.

mindfulness meditation

Streso ir atsipalaidavimo įvertinimas iš naujo

Kiekvienas patiria stresą kuriuo nors savo kasdienio gyvenimo metu. Dažnai būna taip, kad kontrolės mechanizmai, kuriuos mes automatiškai įjungiame patyrę stresą, nelabai ir padeda. Jie buvo labiau tinkami priešistoriniais laikais, kur galiojo "kautis" arba "bėgti" pasirinkimai, kai susidurdavome su TIKROMIS grėsmėmis. Ačiū dievui, šiais laikais mums nelabai kada tenka bėgti nuo kardadančių tigrų, o didžioji dalis "grėsmių", kurias sutinkame, yra SUVOKIAMOS. Taigi, mūsų kūnai ir protai supranta TIKRAS ir SUVOKIAMAS grėsmes vienodai, o jų keliamas stresas taip pat gali tapti ir daugybės fizinių negalavimų priežastimi, keliančia skausmą ir dėl to - tik sustiprinančia stresą.

Mūsų situacijos perspektyva gali sukelti, arba paaštrinti stresą. Ar kada nors esate susimąstę, kad apie kokį nors dalyką mintyse galvojate vėl ir vėl? Tokios gilios nuolatinės mintys gali būti kankinančios bei pranešančios, apie depresiją. Kad ir kaip mes norėtume galvoti, kad mūsų suvokimas yra teisingas, sąmoningas meditavimas gali padėti mums įvertinti mūsų išorinio pasaulio suvokimą iš naujo. Šis procesas yra vadinamas pažintiniu perkainojimu, arba - suvokimu iš naujo. Yra manoma, kad kai užsiimame sąmoninga meditacija, mes susitelkiame į dabartį, kas leidžia mums stebėti savo mintis, kylančias iš neįvertinamų šaltinių.

Tai yra puiku, tačiau jei būsime sau atviri, stresinės situacijos metu užsiimti meditacija, dažniausiai yra dalykas, kurio mes tikrai mažiausiai norime. Tais atvejais mums gali padėti vedamoji meditacija. Pasileidus programėlę telefone, užsimerkus ir sekant paskui gidą, yra lengviausias būdas įsijausti į meditacinį procesą, iškart suteikiantį palengvėjimą.

O psichologiniai rezultatai yra įrodyti moksliškai! Atsipalaidavimas sumažina antinksčių veiklą, sustiprina imuninę sistemą bei sumažina kraujo spaudimą. Juk tai yra kur kas veiksmingiau už ciberžolių latte!

sleeping at the wheel

Medituokite, miegokite ir pasikraukite

Miegas yra būtinas fizinei gerovei ir psichinei sveikatai. Jis paveikia mūsų apetitą, kvėpavimą, kraujospūdį, širdį ir kraujagysles, imuninę sistemą, streso hormonus ir dar daugiau. Prastas miegas yra susijęs su psichinėmis sveikatos problemomis, tokiomis, kaip nerimas ir depresija.

Mums visiems yra nuolatos primenama, kad 7 - 8 valandų geras miegas yra būtinas. Deja, bet vis daugėja žmonių, kuriems darosi vis sunkiau užmigti. Yra praktiškai neginčijamų įrodymų, kad tai yra tiesiogiai susiję su padidėjusiu elektroninių prietaisų naudojimu.

Technologijos, kuriomis naudojamės prieš miegą, yra ypač paplitę. Interaktyvių technologinių prietaisų, tokių kaip išmanieji telefonai, kompiuteriai, žaidimų konsolės naudojimas gali sukelti potrauminio stresu sutrikimo simptomus bei trukdyti natūralios simpatinės nervų sistemos atsitraukimą, kas sukelia miego sutrikimus.

Galiausiai, atpalaiduojant protą nuo blaškančių dienos įvykių, pasitelkiant vedamą sąmoningą meditaciją, jums pavyks sklandžiai pasiekti gilų natūralų miegą.

mindfulness meditation guided

Galbūt skaitmeninė detoksikacija yra būtent tai, ką daktaras rekomenduoja, tačiau kai pranešama, kad sąmoninga meditacija teikia tokį pozityvų poveikį psichologinei gerovei, kuris yra daugiau, už pačią meditaciją, manau, laikas man pasiimti pertraukėlę, atsigaivinti ir pasikrauti iš naujo, sąmoningos meditacijos pagalba.

Esther Daniel

„Catalyst Global“ partnerių įtraukimo strategijų vadovė

Organizacinio veiksmingumo užtikrinimas per tinklo partnerių įtraukimo strategijas.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti