Suplanuokite sėkmingą savo metų užbaigimo vakarėlį

Paskelbė Esther Daniel 2022-10-15

Kalėdos ir šventinis laikotarpis dažnai kelia susirūpinimą verslininkams ir žmogiškųjų išteklių profesionalams. Atsakingas išankstinis šventinio laikotarpio planavimas yra geriausias būdas sumažinti galinčias kilti problemas.

Kalėdiniai vakarėliai turėtų būti fantastiškas laikas linksmybėms ir šventė visiems darbuotojams. Tačiau jie gali sukelti daug galvos skausmo žmogiškųjų išteklių profesionalams. Daugiau nei 78% verslo savininkų patvirtina, jog susiduria su sunkumais, kylančiais dėl susibūrimo draugėn per kalėdinį vakarėlį. Būtina imtis kruopščių veiksmų, siekiant išvengti šių problemų. Atsižvelgimas į darbuotojų įvairovę ir bandymas subalansuoti jų įsitraukimą, užtikrinant, kad žmonės žinotų, jog nėra privaloma dalyvauti, yra protingi kriterijai, kuriais derėtų vadovautis. Atsiminkite, jog ne visiems patinka vakarėliai ir ne visi švenčia Kalėdas!

Aiškumas dėl elgesio ir aprangos kodas

Aiškių nurodymų pateikimas dėl tinkamo elgesio ir aprangos kodo yra svarbus. Vėlgi, svarbu užtikrinti, kad būtų pasiekta pusiausvyra tarp malonaus tvarkos palaikymo, o aplinka būtų tinkama, saugi ir visus įtraukianti. Jei tiekiate alkoholinius gėrimus, pagalvokite apie pasekmes. Turėkite akylų baro darbuotojų, kurie pastebėtų girtus darbuotojus ir jiems nemokamai nepilstytų gėrimų visą naktį. Atsiminkite, jog tai biuro kalėdinis vakarėlis, o ne išgertuvės bare! Atminkite, jog atsiras darbuotojų, kurie nevartoja alkoholio dėl asmeninių ar religinių priežasčių. Apsvarstykite galimybę įtraukti reikšmingą veiklą, kuri struktūruotų vakarėlį ir padėtų dalyviams natūraliai, mažiau autoritetingu būdu suprasti, kokio elgesio iš jų tikimasi.

Ryšių plėtra ir santykių formavimas

Didėjant nuotoliniu būdu dirbančių komandų skaičiui ir populiarėjant darbui iš namų, tam tikroms įmonėms Kalėdos yra pagrindinis laikas metuose, kai žmonės susitinka akis į akį. Ieškokite būdų, kaip sukurti santykius ir stiprinkite esamus ryšius. Įsimintinas metų užbaigimo vakarėlis gali būti esminis, siekiant išlaikyti svarbiausius įmonės darbuotojus. Šis metas taip pat yra puiki galimybė sutvirtinti pagrindines vertybes arba pagreitinti ryšių plėtrą, įtraukiant strategiškai parinktą komandos formavimo veiklą.

Rezultatai, laikas ir vieta

Siekiant pilno įsitraukimo ir teigiamo rezultato, tinkamos veiklos pasirinkimas, nuo kurios priklauso iš anksto numatyti rezultatai, yra būtinas. Nesvarbu, ar ieškote Kalėdų vakarėlio idėjos, padėsiančios pralaužti ledus, skatinančios bendravimą ar padrąsinančios pradėti šventimą, nes yra daug galimų variantų. Jei nuosekliai dirbate su komandos formavimo paslaugos teikėjais, jie pažinos jūsų grupę, supras jūsų įmonės bendrą viziją ir kultūrą, o tai labai palengvina visą procesą. Vietos, dalyvių skaičiaus ir jų demografinių duomenų apibrėžimas taip pat svarbus. Dauguma komandų renkasi vakarėlį gryname ore šventine GPS lobių medžioklės tematika, pavyzdžiui, „Go Team“. Patalpose švenčiančiai ir planšete ginkluotai komandai skirtos viktorinos, kaip, pavyzdžiui, „Push It!“ ir „Quickfire“, paįvairina Kalėdų vakarėlį ir padeda žmonėms bendrauti, juokauti, greitai bei lengvai įvertinti vieni kitų įgūdžius. Šios programėlėmis paremtos programos yra patrauklios žaidžiant tiek lauke, tiek uždarose patalpose, nes padeda panaikinti atotrūkį tarp kartų. Jos taip pat gali būti lengvai pritaikytos įvairioms progoms ir subtiliai stiprinti įmonės vertybes.

Dalijimasis

Atsižvelgiant į tikrąją Kalėdų dovanojimo idėją, populiarėja su „ĮSA“ ir labdaros veikla susijusios komandinės veiklos, kai bendradarbiai gali turėti tiesioginį poveikį savo vietos bendruomenei ir „pasidalinti“ su kitomis nepalankioje socialinėje padėtyje esančiomis grupėmis. Tyrimai rodo, jog darbuotojai vertina tokio pobūdžio iniciatyvas ir yra labiau linkę įsitraukti į komandos kūrimo veiklą, galiausiai kažką duodančiai nevyriausybinei organizacijai. Yra daugybė programų, iš kurių galima rinktis, įskaitant dviračių kūrimą ir žaislų gamybą socialiai nuskriaustiems vaikams; mini golfo aikštynų kūrimą, pagamintų iš supakuotų maisto produktų, kurie galiausiai patenka į vietos labdaros organizacijas; medžių sodinimo programas ir pan. „Catalyst Global“ bendradarbiavo su pasauline dalinimosi iniciatyva „B1G1“, kad sukurtų „Go Give“. Tai komandiniu iššūkiu pagrįsta smagi ir labai įdomi programėlė, kur taškai gali daryti poveikį kruopščiai atrinktoms nevyriausybinėms organizacijoms.

Štai toks susibūrimas per Kalėdas yra įsimintinas!

Susisiekite

Esther Daniel

„Catalyst Global“ partnerių įtraukimo strategijų vadovė

Organizacinio veiksmingumo užtikrinimas per tinklo partnerių įtraukimo strategijas.

Visi straipsniai

Rekomenduojame paskaityti